Συνεπιμέλεια ήταν και… δεν πέρασε

«Συνεπιμέλεια κατά τη γνώμη μου και με βάση όχι μόνο τις διατάξεις του κώδικα, αλλά και την πραγματικότητα, δεν μπορεί να υπάρξει».

Νέα 48ωρη απεργία ενάντια στις μειώσεις μισθών

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι καθαρίστριες που εργάζονται μέσω εργολάβου στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με νέα 48ωρη απεργία και συγκέντρωση χτες στο υπουργείο Εργασίας.

Τα κουπόνια των επιτήδειων και των απελπισμένων

«Και γιατί όχι;». Μ’ αυτές τις τρεις απολύτως αφοπλιστικές λέξεις η Α.Π. απαντά στο ερώτημα γιατί δέχεται να πληρώνεται με κουπόνια αντί για χρήματα.

Και γιατί όχι – όταν η ανεργία βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη. Και γιατί όχι – όταν η απλήρωτη εργασία τείνει να γίνει ο κανόνας.

«Δολοφόνοι και νταβατζήδες μιλάνε στο κοινοβούλιο»

Πριν από λίγες μέρες έκαναν λαμπόγυαλο την αίθουσα του δικαστηρίου όπου δικάζονται και δεν δίστασαν να χλευάσουν τη Μάγδα Φύσσα με την ερώτηση: «Πού είναι ο Παύλος τώρα;».

Και στη μαμά και στον μπαμπά

Στη Βουλή έρχεται ξανά αύριο Παρασκευή το θέμα της από κοινού επιμέλειας των παιδιών των χωρισμένων γονιών. Χιλιάδες οικογένειες αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τοποθέτηση, για πρώτη φορά, του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, αφού δύο χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από την Αριστερά κανένα βήμα προς την κατεύθυνση της αλλαγής του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου δεν έχει γίνει παρά τη διακομματική υποστήριξη στο αίτημα (ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, ΑΝ.ΕΛΛ., Ποτάμι, Δημοκρατική Συμπαράταξη).