Τι είναι πιο τρομακτικό κι απ’ το AIDS;

Δεν έχω χειρότερο στη ζωή από την ανακολουθία: άλλα να λες, άλλα να πράττεις, άλλα να επιθυμείς. Κι όταν αποφασίζεις να μπεις στη διαδικασία ενός τεστ για HIV, έρχεσαι φάτσα κάρτα με τον χειρότερο εαυτό σου: τον ανακόλουθο.

Ένα γράμμα απ’ τα ξένα

Μπαινοβγαίνοντας σε δυο παραπληρωματικούς κόσμους κατάλαβα ότι το θέμα δεν είναι να ορίζεις σύνορα, αλλά να ρίχνεις γέφυρες.
Τα τελευταία δυο χρόνια μου συμβαίνει κάτι παράξενο. Όλο και περισσότερος κόσμος με αντιμετωπίζει σαν την Πάπυρος Λαρούς Μπριτάνικα. Οι φίλοι και οι φίλες μου, η μαμά και ο μπαμπάς μου, ο αγαπημένος μου, οι συνάδελφοί μου, ένας άσχετος που γνώρισα πριν τρία λεπτά στο μπαρ: όλοι μα όλοι οι στρέιτ μόλις μαθαίνουν ότι είμαι στην ομάδα του 10% αντιδρούν με τον ίδιο απαράλλαχτο τρόπο.

Ντόρα Μπακογιάννη. Because the lady has the guts

Ντόρα Μπακογιάννη
Δεν έχω ταμπού. Kαι το έχω αποδείξει!
Αν ήταν στέλεχος της Αριστεράς, αυτή η συνέντευξη θα ήταν αυτονόητη. Αν ήταν καλλιτέχνης, ίσως και να ήταν “επιβεβλημένη”. Η πρώτη κυρία της Αθήνας δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Και σίγουρα θα αφήσει άφωνους πολλούς πολιτικούς κι άλλους τόσους καλλιτέχνες. Γιατί ανοίγει το στόμα της και “λέει τις αλήθειες”. Because the lady has the guts …

Φτου & μου βγήκε τ’ όνομα

– Κι οι ποιητές τι χρειάζονται σ’ έναν μικρόψυχο καιρό; [1]
– Ελπίζω στους σεισμούς που μέλλονται να έρθουν. [2]
Αύγουστο μήνα σ’ ένα νησάκι καταμεσής του Αιγαίου. Ο πιτσιρικάς που ελέγχει την ευπρέπεια των ευσεβών στην είσοδο του μοναστηριού ψιθυρίζει σαστισμένος: “Ο κύριος πρέπει να βγάλει τη φούστα του και η κυρία το παντελόνι της.” Ο Λύο και η Βάγια γελάνε, τρέχουν σε μια γωνιά χασκογελώντας και ανταλλάζουν τα ρούχα τους. Αρκεί ένα γέλιο για να υπογράφεις ένα περιοδικό;

Δημήτρης Παπαϊωάννου. Όλα τα στόματα είναι στόματα για φίλημα

– Δεν σε ρωτήσαμε τίποτα για τον Χατζιδάκι, γαμώτο. Ούτε για τη Μήδεια.
– Δεν πειράζει. Ούτε για τον Bob Wilson και τη Laurie Anderson μιλήσαμε.
– Τελικά, ρε παιδιά, τι είπαμε σ’ αυτή τη συνέντευξη;
– Για τη σημασία να είναι κανείς ο εαυτός του.
Σίγουρα στην κουβέντα μας δε χώρεσε 100% ο ζωγράφος, ο χορογράφος, ο κομίστας ή ο τελετάρχης των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ήταν 100% ο εαυτός του.