Ερώτηση Ν.Δ. και Ποταμιού για το ποσόν που διεκδικεί η Ελντοράντο

Με επίκαιρη ερώτηση παρενέβη χθες στο θέμα των Σκουριών η Νέα Δημοκρατία, που εγκαλεί την κυβέρνηση για ανεπάρκεια και της καταλογίζει ότι «χρεώνει τη χώρα με 750 εκατ. ευρώ» – όσα δηλαδή ζητά με το εξώδικό της η Ελντοράντο ως διαφυγόντα κέρδη. Η ανακοίνωση του τομεάρχη Περιβάλλοντος του κόμματος, Κώστα Σκρέκα, υιοθετεί πλήρως την επικοινωνιακή γραμμή της εταιρείας αλλά και το αίτημά της για άμεση χορήγηση αδειών:

«Την ώρα που η Ελλάδα διψάει για επενδύσεις και οι άνεργοι ζητούν αξιοπρεπώς αμειβόμενες θέσεις εργασίας, η ανεπάρκεια της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα κινδυνεύει να στείλει έναν ιλιγγιώδη λογαριασμό 750 εκατ. ευρώ στους βάναυσα φορολογούμενους Ελληνες. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ο κ. υπουργός προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο το Ελληνικό Δημόσιο να πληρώσει 750.000.000 ευρώ στον επενδυτή; Για ποιο λόγο δεν έχουν εκδοθεί οι σχετικές άδειες, με αποτέλεσμα να απειλείται το Ελληνικό Δημόσιο με αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ;»

Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, ο οποίος χαρακτηρίζει «λόγια του αέρα» την κυβερνητική πολιτική για τις επενδύσεις και σημειώνει πως τα χρήματα που ζητά η Ελληνικός Χρυσός είναι το 1/4 του ΕΝΦΙΑ. «Με τέτοια μυαλά ανάπτυξη δεν έρχεται. Αλλά η μόνη έγνοια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι πώς θα βρουν πελάτες στις επόμενες εκλογές», καταλήγει ο κ. Τσιόδρας.