Διερευνώνται τα κίνητρα του 80χρονου συζυγοκτόνου

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σε σχέση με το μυστηριώδες έγκλημα που έγινε ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο στη συνοικία της Νέας Δημητριάδας. Ενας 80χρονος άνδρας έπνιξε την 72χρονη γυναίκα του, ενώ κοιμόταν, και στη συνέχεια έκανε αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας με χάπια.

Ο συζυγοκτόνος, που νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Βόλου φρουρούμενος, αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Οι πληροφορίες γύρω από τα κίνητρα του δράστη είναι ακόμα συγκεχυμένες. Το magnesianews.gr επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το ζευγάρι σκεφτόταν από καιρό να δώσει τέλος, πέφτοντας από τον 4ο όροφο του διαμερίσματος, καθώς θεωρούσαν ότι η ζωή τους δεν είναι καλή.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο δράστης φέρεται να υποστήριξε ότι με τη σύζυγό του είχαν συναποφασίσει να αυτοκτονήσουν, διότι αντιμετώπιζαν και οι δύο σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πάντως, η γειτονιά τους κάνει λόγο για δυο ήρεμους ανθρώπους, που ήταν ζευγάρι για πολλά χρόνια, ενώ τους στενοχωρούσε μόνο το γεγονός ότι και τα δυο τους παιδιά ζούσαν μόνιμα μακριά τους, στο εξωτερικό.

Το ζευγάρι δεν αντιμετώπιζε κάποιου είδους οικονομικά προβλήματα, ενώ περίμενε σε λίγες μέρες επίσκεψη των παιδιών τους για καλοκαιρινές διακοπές.

Τα ξημερώματα, ο ηλικιωμένος ξύπνησε και, όπως ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς στους οποίους ομολόγησε την πράξη του, επειδή δεν ήθελε η σύζυγός του να ταλαιπωρηθεί ή να πονέσει, της έκλεισε το στόμα και τη μύτη με το χέρι του, προκαλώντας της ασφυξία.

Ο δράστης τηλεφώνησε στον κουνιάδο του και τον ενημέρωσε ότι η αδερφή του είναι νεκρή κι ότι έχει αφήσει το κλειδί έξω από την πόρτα.

Ο κουνιάδος του ειδοποίησε άμεσα την Αστυνομία. Στο σπίτι βρέθηκε ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο λέγεται ότι ο 8οχρονος αναφέρει ότι σκότωσε τη σύζυγό του για να τη λυτρώσει από τα βάσανά της.

Υστερα από 20 λεπτά, ο 80χρονος ξανατηλεφώνησε στον αδερφό της γυναίκας του και του είπε ότι είναι στο νοσοκομείο.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο νοσοκομείο, όπου βρήκαν τον 80χρονο στην ανάνηψη, καθώς είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα διαφόρων χαπιών. Για τα ακριβή αίτια του θανάτου της άτυχης γυναίκας έχει παραγγελθεί για σήμερα νεκροψία- νεκροτομή.