Φετινή είδηση ο περυσινός τραυματισμός μετανάστη

Ευτυχώς για τον εργάτη, δυστυχώς για τη δημοσιογραφία, η είδηση που αναπαράχθηκε από πλήθος ΜΜΕ για τραυματισμό μετανάστη από το αφεντικό με αξίνα στο κεφάλι ήταν… ξαναζεσταμένη.

Το άγριο περιστατικό συνέβη πέρυσι τον Ιούνιο στον Λάππα Αχαΐας, με θύμα έναν νεαρό εργάτη που ζήτησε τα δεδουλευμένα του.

Ωστόσο, πριν από δύο μέρες ένα τοπικό Μέσο για άγνωστους λόγους αποφάσισε να το ξανασερβίρει και από εκεί και μετά μια σειρά από άλλα ΜΜΕ το αναπαρήγαγαν χωρίς κανείς να διασταυρώσει.

Η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών -που πέρυσι είχε δημοσιοποιήσει τον ξυλοδαρμό του συγκεκριμένου εργάτη- εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει τα γεγονότα, σημειώνει ωστόσο πως «είναι ευκαιρία να σημειωθεί ότι παρόμοια περιστατικά μπορεί να συμβαίνουν ακόμα και αυτή τη στιγμή που μιλάμε».

Η Χριστίνα Ταμπακοπούλου, μιλώντας στην «Εφ.Συν.» τόνισε πως «η είδηση δυστυχώς θα μπορούσε να είναι ακόμα και σημερινή. Τίποτα δεν έχει αλλάξει στην περιοχή. Και αυτή η επίθεση και άλλη μία, όπου στον άνθρωπο είχαν σπάσει όλα τα δόντια, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από μέλη της Κίνησης τα οποία έτυχε να βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας και στο Νοσοκομείο στο Ρίο αντίστοιχα. Λείπει βεβαίως ακόμα και ο κρατικός έλεγχος που θα μπορούσε να ελέγχει την εργοδοτική αυθαιρεσία και να διασφαλίζει τα στοιχειώδη δικαιώματα των μεταναστών εργατών, κάτι που αφορά όλους τους εργαζόμενους, ντόπιους και μετανάστες!»

Η Αγρια Δύση της δυτικής Αχαΐας καλά κρατεί πάντως. Σύμφωνα με δημοσίευμα στον τοπικό Τύπο, την 1η Απριλίου 27χρονος Πακιστανός τραυματίστηκε στο κεφάλι με πέτρα, όταν άλλοι εργάτες τού ζήτησαν μερίδιο από το μεροκάματό του.

Στις 17 του ίδιου μήνα συνελήφθη ένας 44χρονος στον Λάππα – είχε επιτεθεί σε 23χρονο υπήκοο Πακιστάν, χτυπώντας τον με ένα φτυάρι στο κεφάλι.