Αντιφασιστικές δράσεις μετά την ενέδρα κατά της ΟΡΜΑ στο Πέραμα

Πανό της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού

 

Με πολύμορφες δράσεις απαντούν η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού αλλά και συνδικαλιστικοί, κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς στην ενέδρα και την επίθεση που δέχθηκαν μέλη της αντιφασιστικής οργάνωσης στις 26 Μαΐου στο Πέραμα. Οι έξι συλληφθέντες αντιφασίστες δικάζονται στις 12 Ιουνίου, αφού ζήτησαν και πήραν αναβολή.

Σε ευρεία σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Περάματος αποφασίστηκε το πλάνο δράσης:

  • αντιφασιστική διαδήλωση το Σάββατο 9/6 στις 12 το μεσημέρι από την πλατεία Ηρώων προς τα γραφεία του σωματείου «Αγ. Νικόλαος» από όπου εξαπολύθηκε η επίθεση στους αντιφασίστες.
  • αντιφασιστική συγκέντρωση στα Δικαστήρια Πειραιά στις 12/6 στις 9 π.μ., μέρα επανέναρξης της δίκης των 4 χρυσαυγιτών (η δίκη των τραμπούκων αναβλήθηκε για τις 12 Ιουνίου επειδή ενσωματώθηκε τέταρτος κατηγορούμενος).
  • συνέντευξη Τύπου την επόμενη εβδομάδα
  • αντιφασιστική πολιτική εκδήλωση – συζήτηση στα τέλη Ιούνη
  • διερευνάται η δυνατότητα αντιφασιστικής συναυλίας στις αρχές Ιουλίου

Παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Περάματος Τάκης Καραγιαννάκης, η δημοτική παράταξη Σαλαμίνας ΝΑΥ.ΜΑΧΗ.Α., το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, η παράταξη ΕΡΓΑΣ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας, το ΝΑΡ, η ΟΚΔΕ, η ΟΚΔΕ Σπάρτακος, το ΚΚΕ (μ-λ), η Λαϊκή Αντίσταση, ενώ μηνύματα συμπαράστασης στάλθηκαν από την ΠΕΝΕΝ, το Σωματείο Εργαζομένων ΕΛΓΟ Δήμητρα, την Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου, το ΕΕΚ, την ΑΔΚ και τον Ροσινάντε.