Οι πένθιμες καμπάνες του Αμβρόσιου για το Μακεδονικό

ΕUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Πενθεί ξανά ο μητροπολίτης Αμβρόσιος: μετά το γκέι σύμφωνο συμβίωσης, μετά το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, τώρα και πάλι οι καμπάνες στην Αιγιαλεία και τα Καλάβρυτα θα χτυπούν πένθιμα – αυτή τη φορά ο μητροπολίτης πενθεί για το «μακεδονικό» κάθε πρωί για ένα τέταρτο μέχρι και το Σάββατο.

«Αδυνατούμε να δεχτούμε να χαρίζουν οι Ελληνες κυβερνώντες το όνομα της Μακεδονίας μας σε κάποιο άλλο κράτος» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης, που καταγγέλλει ότι «η φιλτάτη μας Πατρίδα ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ! ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ! ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΖΕΤΑΙ!»

«Είμαστε όρθιοι και συμπαραταγμένοι σε ό,τι χρειαστεί για τη Μακεδονία μας που ήταν, είναι και θα είναι πάντα Ελληνική» δήλωσε ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Φλωρίνης-Πρεσπών και Εορδαίας, π. Νικηφόρος Μανάδης.

Δεν αναγνωρίζει άλλο κράτος που θα φέρει τον όρο Μακεδονία, ο Μητροπολίτης Χίου, Μάρκος, ο οποίος έκανε δημόσια δήλωση μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού

Βαρθολομαίος για Εκκλησία – ΠΓΔΜ

«Αποστολικόν χρέος επιτελεί η Μήτηρ Εκκλησία, όταν μελετά τρόπους σωτηρίας διά τους αδελφούς μας Ουκρανούς και Σκοπιανούς» είπε την Τρίτη ο κ. Βαρθολομαίος.«Οταν κάποιος αδελφός μας χαρακτηρίζεται ως σχισματικός ή αιρετικός, πολλώ δε μάλλον όταν ένας ολόκληρος λαός εκατομμυρίων ανθρώπων ευρίσκεται εκτός της κανονικής Εκκλησίας με την αιτιολογίαν του σχίσματος, τότε καλούμεθα επειγόντως και άνευ ουδεμίας καθυστερήσεως εις αφύπνισιν πνευματικήν και εγρήγορσιν αποστολικήν, διότι «ει πάσχει εν μέλος, συμπάσχει πάντα τα μέλη» (Α´ Κορ. 12, 26).

Η ύπαρξις σχίσματος δεν αποτελεί επιχείρημα διά να εγκαταλείψωμεν ένα λαόν, ελαφρά τη συνειδήσει, εκτός της εκκλησιαστικής αληθείας και κανονικότητος, αποποιούμενοι τας ευθύνας μας ενώπιον του Θεού και της ιστορίας, αλλά περισσότερον δημιουργείται κίνητρον διά την ανεύρεσιν σωτηριωδών και ενωτικών λύσεων».

Φράγκος για Παυλόπουλο

Την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, «προκειμένου να μην κατηγορηθεί για εθνική προδοσία», ζήτησε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, πρώην υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Αμυνας και στρατηγός εν αποστρατεία Φραγκούλης Φράγκος, ο οποίος με συνέντευξή του στο SigmaLive.com κάλεσε τον Προκόπη Παυλόπουλο να παραιτηθεί άμεσα «εάν διαφωνεί και να προκηρυχθούν εκλογές».

Ο κ. Φράγκος εξαπέλυσε επίθεση και εναντίον της κυβέρνησης, ενώ στο ίδιο σκεπτικό τόνισε ότι οφείλουν να παραιτηθούν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, «ο Πάνος Καμμένος να φύγει από τη συγκυβέρνηση και να γίνει πρόταση μομφής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης». Τέλος, προέτρεψε τους πολίτες να εγκαλούν «τους πρόθυμους διά προδοσία σε βάρος της Μακεδονίας!».