Φασιστική επίθεση στο Πέραμα

Πανό της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού

Η ΟΡΜΑ καταγγέλλει το σωματείο «Αγ. Νικόλαος»

Δικάζονται σήμερα οι έξι αντιφασίστες που συνέλαβε η αστυνομία το Σάββατο, όταν δέχθηκαν επίθεση σε ενέδρα που τους έστησαν φασίστες, στο Πέραμα. Τα μέλη της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού δικάζονται με κατηγορίες για απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, διατάραξη κοινής ειρήνης και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Αύριο, στο εδώλιο θα βρεθούν και τρεις από τους τραμπούκους.

Η επίθεση έγινε το Σάββατο, όταν μέλη της ΟΡΜΑ μοίραζαν το περιοδικό «Αντιφασιστική Φρουρά» και καλούσαν στη διεθνιστική διαδήλωση που θα γίνει στις 2 Ιουνίου. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Αστυνομία κάνει λόγο για επεισόδια μεταξύ μελών της αντιφασιστικής οργάνωσης ΟΡΜΑ από τη μια πλευρά και εκπροσώπων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος από την άλλη και αναφέρει πως προχώρησε σε 22 προσαγωγές, συνολικά και από τις δύο πλευρές.

Η καταγγελία της ΟΡΜΑ

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΟΡΜΑ, «πλησιάζοντας στα γραφεία του χρυσαυγίτικου, εργοδοτικού σωματείου “Αγ. Νικόλαος”, της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, διαπιστώσαμε πως έξω από αυτά είχε στηθεί μια ομάδα τραμπούκων, εξοπλισμένοι με σιδηρολοστούς και πέτρες […]. Αρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και λοστάρια και, από έναν συνδυασμό τύχης, αστοχίας των επιτιθέμενων και ώριμης στάσης των αντιφασιστών, δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός. Σε μια περίπτωση, ένας λοστός “καρφώθηκε” σε κράνος μηχανής που είχε προνοήσει να φορά ένας σύντροφος και το έσπασε στη μέση!»

Σύμφωνα με την ΟΡΜΑ, οι τραμπούκοι πήγαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να κατατεθούν μηνύσεις, ενώ ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λαγός, «ζήτησε και πέτυχε την προσαγωγή όλου του αντιφασιστικού κλιμακίου στη ΓΑΔΑ, την ώρα που προκλητικά πετύχαινε την απελευθέρωση γνωστών τραμπούκων του Περάματος».

Η ΟΡΜΑ καταγγέλλει το σωματείο «Αγ. Νικόλαος»: «Μέσα από τα γραφεία τους, οργανώθηκε μια παρακρατική επίθεση σε αντιφασιστική παρέμβαση, με ενορχηστρωτή τη Χρυσή Αυγή. Το κλείσιμο των κομματικών γραφείων τους τον Ιανουάριο ήταν ένα σημαντικό χτύπημα στους ναζί, αλλά η σφηκοφωλιά προσπαθεί να μεταφερθεί λίγο παρακάτω».

Η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού υπογραμμίζει ότι «το γεγονός ότι η επίθεση έγινε έξω από τα γραφεία του αντιδραστικού εργοδοτικού σωματείου “Αγιος Νικόλαος” δείχνει ότι το κατασκεύασμα αυτό είναι ουσιαστικά παράρτημα της νεοναζιστικής ομάδας και έχει αναλάβει τον ρόλο του τραμπουκικού μηχανισμού των νεοφασιστών, για να εκφοβίζουν, να τρομοκρατούν και να υπηρετούν πιστά τα συμφέροντα των αφεντικών τους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και στο Πέραμα […] Η ΠΕΝΕΝ θεωρεί πολιτικά και ηθικά υπεύθυνη και υπόλογη την κυβέρνηση για την κλιμάκωση της φασιστικής βίας και αποδοκιμάζει εντονότατα τη στάση της αστυνομίας και των εισαγγελικών – δικαστικών αρχών, που επιχείρησαν να ταυτίσουν τους θύτες με τα θύματα και με τον τρόπο αυτό να ενοχοποιήσουν ένα τμήμα του αντιφασιστικού κινήματος της χώρας, αποδίδοντας κατηγορίες, οι οποίες είναι παντελώς αβάσιμες και ανυπόστατες».

Χθες, οι αντιφασίστες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια του Πειραιά, όπου τους ορίστηκε δικάσιμος για σήμερα.

Δηλώσεις-δηλητήριο

«Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να εμφανίσει τους τραμπούκους ως θύματα, ενώ μας έστησαν ενέδρα, που θα μπορούσε να ήταν και δολοφονική», δήλωσε στην «Εφ.Συν.» μέλος της ΟΡΜΑ, που κατήγγειλε ότι η αστυνομία δεν επέτρεψε στην αντιφασιστική συγκέντρωση να προσεγγίσει τα δικαστήρια, και τα ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές, ενώ μέλη της Χρυσής Αυγής ανενόχλητα διαδήλωναν και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός δήλωνε:

«Οι παρακρατικοί αλήτες του Τόσκα, του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού Τσίπρα προσπαθούν να εκφοβίσουν τους Ελληνες Εθνικιστές. Εκαναν μία αναίτια επίθεση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και εν συνεχεία, με την κάλυψη που έχουν από την κυβέρνηση Κοντονή, Τόσκα και Τσίπρα, παρουσιάστηκαν οι θύτες σαν θύματα. Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα, έχουμε πει ότι δεν φοβόμαστε, έχουμε πει ότι δεν κάνουμε πίσω, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί και η Χρυσή Αυγή, με τις δυνατότητες που έχει, θα βγάλει τις κουκούλες όλων αυτών των αλητών, που είναι παιδιά των υπουργών τους».

«Το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού δεν έχει θέση ούτε στο Πέραμα ούτε πουθενά», αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, που υπογραμμίζει ότι «η εγκληματική επίθεση τραμπούκων της Χρυσής Αυγής έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά νεοναζιστικών επιθέσεων στην περιοχή και συνέβη μόλις λίγες μέρες μετά την τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και βιαιοπραγίες εναντίον του Ηλ. Κασιδιάρη».

! Η ΟΡΜΑ καλεί σήμερα σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Πειραιά και την Τετάρτη στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος οργανώνει σύσκεψη αντιφασιστικών ομάδων, εργατικών σωματείων, κοινωνικών φορέων και πολιτικών συλλογικοτήτων.