Η συνάντηση Ιερώνυμου – Κ. Καραμανλή και η διάψευση της Εκκλησίας

Ιερώνυμος, Κώστας Καραμανλής

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν όντως στο μέγαρο της Αρχιεπισκοπής και -όπως γράφτηκε χωρίς να διαψευστεί- στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν το μακεδονικό και το επικείμενο, τότε, συλλαλητήριο της Αθήνας | EUROKINISSI/XΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

«Mυστικός δείπνος», αλλά ξαναζεσταμένη η είδηση της συνάντησης του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον Κώστα Καραμανλή, που η «Κontra News» επέλεξε να αναδείξει σε πρώτο θέμα, έναν μήνα αφότου η συνάντηση του προκαθήμενου της ελλαδικής εκκλησίας και του πρώτην αρχηγού της Ν.Δ. έκανε τον γύρο του διαδικτύου (και μάλιστα με τον ίδιο τίτλο) και σε περισσότερα από ένα μέσα.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν όντως στο μέγαρο της Αρχιεπισκοπής και -όπως γράφτηκε χωρίς να διαψευστεί- στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν το μακεδονικό και το επικείμενο, τότε, συλλαλητήριο της Αθήνας (ακόμα δεν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο Νovartis).

Σε σχέση με το τωρινό δημοσίευμα, ο διευθυντής του Γραφείου Ενημερώσεως, Επικοινωνίας και Τύπου του αρχιεπισκόπου, Χάρης Κονιδάρης, διαψεύδει το περιεχόμενό του με δήλωση στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο: «Ας μη βλέπουν ορισμένοι πίσω από μια συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, οι οποίοι συνδέονται με μακρά σχέση εκτίμησης και φιλίας, πράγματα που μόνον οι ίδιοι φαντασιώνονται. Το περιεχόμενο του δημοσιεύματος ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα πάντως, ο Κώστας Καραμανλής φέρεται να είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έχει πολλά προβλήματα, πολλές εκκρεμότητες να διαχειριστεί. Η αλήθεια είναι πως κληρονόμησε και βαριά προβλήματα. Τα πάει καλύτερα απ’ ό,τι περιμέναμε». Πιο φειδωλός εμφανίζεται για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Κάνει αγώνα για να εκλεγεί πρωθυπουργός και το κόμμα τον στηρίζει για να το πετύχει. Πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία».

■ Ο Καραμανλής ήταν επιφυλακτικός και όχι αισιόδοξος για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, γιατί ο Ζάεφ δύσκολα μπορεί να αποδεχθεί τις ελληνικές θέσεις που έχουν διαμορφωθεί από καιρό. Ισχύει, είπε, η γραμμή του 2008. Αν το δεχθούν αυτό οι Σκοπιανοί, θα υπάρξει λύση.

■ Ηταν ανήσυχος για τις τουρκικές προκλήσεις.

■ Θεωρεί ότι οι εκλογές δεν είναι κοντά – εκτιμά πως θα γίνουν προς το τέλος της θητείας της κυβέρνησης.

■ Ελπίζει επίσης ότι η κυβέρνηση θα φτάσει στη λεγόμενη έξοδο από το μνημόνιο και ότι αυτό θα είναι καλό για την οικονομία και τη χώρα.