Οταν στο εδώλιο κάθεται το θύμα!

Φωτογραφία αρχείου από τον τραυματισμό της Βάσω Γκόβα στα επεισόδια στο υπ. Οικονομικών το 2014

Φωτογραφία αρχείου από τον τραυματισμό της Βάσω Γκόβα στα επεισόδια στο υπ. Οικονομικών το 2014 |EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η 10η Ιουλίου του 2014 ήταν μία από τις πολλές μέρες που οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών επιχειρούσαν να συναντηθούν με την ηγεσία του υπουργείου και μία από τις πιο ιλαροτραγικές στιγμές του αγώνα τους.

Οπως αφηγούνταν μία από τις καθαρίστριες τότε στην εφημερίδα μας, «εκείνη τη μέρα άρχισαν να κατεβάζουν στα γρήγορα τα ρολά του υπουργείου κι εμείς βάλαμε τους ώμους μας για να τους εμποδίσουμε. Τότε ένας από τους αστυνομικούς άρχισε να φέρεται εντελώς αλλοπρόσαλλα. Μας τραβολογούσε και ταυτόχρονα ωρυόταν “μη με χτυπάτε”! Τελικά κατάφερε να γραπώσει την πιο μικροκαμωμένη από όλες μας και να τη σύρει στην κλούβα».

Η λιλιπούτεια Βάσω Γκόβα κατέληξε τραυματισμένη και φρουρούμενη στο ΚΑΤ και ο θηριώδης αστυνομικός τής έκανε μήνυση ότι… αντιστάθηκε και τον εξύβρισε, ενώ η συναδέλφισσά της Ευαγγελία Αλεξάκη απέκτησε μόνιμη βλάβη στο χέρι.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και προκάλεσαν χιλιάδες σκωπτικά σχόλια, αφού ένας άντρας με ύψος 1,90 και βάρος 100 κιλά κατηγορεί γυναίκες 45 έως 60 χρόνων ότι τον ξυλοκόπησαν ενώ… είχε σηκώσει την Γκόβα όρθια στον αέρα, την έβαλε κακήν κακώς στην κλούβα και την απειλούσε ότι «εσύ θα πληρώσεις τη διαθεσιμότητα του συναδέλφου μου», αναφερόμενος στην πισώπλατη και απρόκλητη γροθιά που είχε δεχτεί στο κεφάλι, μόλις ένα μήνα νωρίτερα, κατά τη διάρκεια άλλης κινητοποίησης των καθαριστριών, η Φωτεινή Νικηταρά.

Ο αστυνομικός συνέθλιψε τα πλευρά της Γκόβα, που νοσηλεύτηκε τρεις μέρες.

Την Πέμπτη λοιπόν εκδικάζεται η μήνυση του αστυνομικού των ΥΜΕΤ Ιωάννη Τσοκαναρίδη κατά της καθαρίστριας Βάσως Γκόβα.

Η Πρωτοβουλία για τη Δικαίωση των Αγωνιζόμενων Καθαριστριών καλεί εργαζόμενους και άνεργους, εργατικές συλλογικότητες, συνδικάτα, αυτοοργανωμένους χώρους και πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς να δώσουν μαζικό αγωνιστικό «παρών» στα δικαστήρια της Ευελπίδων.