Το Πέραμα φώναξε «όχι» στον φασισμό

Διαδήλωση στο Πέραμα κατά της Χρυσής Αυγής

Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ενωτικά και αποφασιστικά απάντησε το Πέραμα στην πρόκληση της Χρυσής Αυγής που την Τρίτη, με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, έκανε συγκέντρωση έξω από το σχολείο στο Νέο Ικόνιο με σκοπό να τρομοκρατήσει γονείς και δασκάλους, με αφορμή την απόφαση για τη λειτουργία του σχολείου ως Δομής Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων.

Η τοπική κοινωνία, η εκπαιδευτική κοινότητα και πλήθος κομμάτων της Αριστεράς, αντιφασιστικών οργανώσεων, συνδικαλιστικών φορέων, εργατικών σωματείων και συλλογικοτήτων διαδήλωσαν το Σάββατο στέλνοντας το μήνυμα πως τα σχολεία μας είναι ανοιχτά για τα προσφυγόπουλα και πως οι μόνοι ανεπιθύμητοι στην κοινωνία μας είναι οι νεοναζί.

Η απόφαση για την κινητοποίηση πάρθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης».

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 11 π.μ. στην πλατεία Ηρώων του Περάματος και ακολούθησε πορεία μέσα από τους δρόμους της πόλης.

Διαδήλωση κατά της Χρυσής Αυγής στο ΠέραμαEurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Συμμετείχαν το ΠΑΜΕ, η Λαϊκή Ενότητα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΟΡΜΑ, το ΕΕΚ, η ΚΕΕΡΦΑ, η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, το Ρεσάλτο, ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων κατά του ρατσισμού, το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών, η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία, ο Σύλλογος Γυναικών η Πρόοδος, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πειραιά, οι δημοτικές κινήσεις «Αλλος Δρόμος» (Κερατσίνι-Δραπετσώνα) και «Κόντρα στο Ρεύμα» (Νίκαια-Αγ. Ι. Ρέντης) και άλλες πολιτικές οργανώσεις και αντιρατσιστικές κινήσεις.

Το «παρών» στην πορεία έδωσαν και ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης και ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος.

Συμμετείχαν επίσης η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), όλοι οι σύλλογοι Α/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, η ΕΛΜΕ Περαιά, η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά, η Ενωση Γονέων Περάματος και η Ενωση Γονέων Κερατσινίου.

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος Εκπ/κών ΠΕ Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης» σημειώνει:

«Δόθηκε η πρώτη άμεση και δυναμική απάντηση στην επίθεση που δέχτηκαν εκπαιδευτικοί και γονείς εν ώρα μαθημάτων σχολείου του Συλλόγου μας από ομάδα κρούσης της Χ.Α. Γνωρίζουμε ότι η πάλη ενάντια στον φασισμό απαιτεί επαγρύπνηση, διάρκεια και αποφασιστικότητα ΚΑΙ μέτωπο όλων των εργαζομένων. Είμαστε εδώ δηλώνοντας την αποφασιστικότητά μας, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των παιδιών του κόσμου. Συνεχίζουμε με τον ίδιο παλμό και καλούμε όλες και όλους να στηρίξουν την υποδοχή των παιδιών τις επόμενες μέρες στα σχολεία μας».