Σε «μαύρη τρύπα» η δικογραφία για τον Marnikollaj

Pellumb MarnikollajΠροβληματισμό προκαλεί στους δικηγόρους της οικογένειας Marnikollaj ο ρυθμός με τον οποίο κινείται η διερεύνηση της υπόθεσης

«Αγνοείται» η δικογραφία της υπόθεσης του νεαρού Αλβανού που πέθανε στο Α.Τ. Πατησίων στις αρχές Αυγούστου, ενώ η ιατροδικαστική έκθεση που δημοσιεύουμε σήμερα πολλαπλασιάζει τα ερωτήματα για το πώς ακριβώς πέθανε ο Pellumb Marnikollaj.

Προβληματισμό προκαλεί στους δικηγόρους της οικογένειας Marnikollaj ο ρυθμός με τον οποίο κινείται η διερεύνηση της υπόθεσης.

Ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- η ιατροδικαστική και η τοξικολογική εξέταση διαβιβάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών στην Εισαγγελία στις 22/9/2016, η δικογραφία δεν έχει φτάσει ακόμα εκεί.

O δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης καταγγέλλει στην «Εφ.Συν.» ότι η δικογραφία «χάθηκε σε μια μαύρη τρύπα», κάπου ανάμεσα στην Ασφάλεια και τη γραμματεία της Εισαγγελίας.

«Είναι τουλάχιστον παράδοξο μια δικογραφία αυτής της σημασίας -διερεύνηση συνθηκών θανατηφόρου επεισοδίου σε αστυνομικό τμήμα- να βρίσκεται εδώ και 20 μέρες σε μια «μαύρη τρύπα», διαβιβασμένη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και όμως άφαντη στη γραμματεία της Εισαγγελίας», λέει ο κ. Καμπαγιάννης.

«Ο λαός μας λέει ότι «η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται». Αν αυτό επιλέγεται να είναι το ξεκίνημα αυτής της υπόθεσης, τότε πολύ φοβάμαι πως η κατάληξή της θα σημάνει μια συνολικότερη «μαύρη τρύπα» στο κράτος δικαίου, που τουλάχιστον στα χαρτιά διεκδικεί να θεωρείται η Ελληνική Δημοκρατία».

Η ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας

Σήμερα δημοσιεύουμε την ιατροδικαστική έκθεση της νεκροψίας που έγινε στις 9/8 από την ιατροδικαστή της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Χριστίνα Τσάκωνα.

Η ιατροδικαστής επιβεβαιώνει ότι «ο θάνατος επήλθε συνεπεία βαρύτατης κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης», αποδίδοντάς την «κατά πληροφορίες» σε «πτώση εξ ύψους».

Η ιατροδικαστής περιγράφει πολλαπλά κατάγματα στο κεφάλι του νεκρού («κάταγμα που άρχεται από τη μετωπιαία χώρα αριστερά […] και καταλήγει στο βρεγματικό οστό δεξιά […] Επίσης κάταγμα το οποίο άρχεται από τη μεσότητα του άνω χείλους του δεξιού λιθοειδούς οστού […] και καταλήγει στο ινιακό οστό»).

Στην έκθεση ωστόσο περιγράφονται και άλλα ευρήματα που δεν φαίνεται να σχετίζονται με την πτώση και η ερμηνεία των οποίων θα μπορούσε να διαφωτίσει τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Marnikollaj: χτύπημα στο μάτι (εκχύμωση άνω και κάτω βλεφάρου του αριστερού οφθαλμού), μώλωπες και εκχυμώσεις στα χέρια, τόσο στο δεξί όσο και στο αριστερό, και μάλιστα στο εσωτερικό μέρος (εκχύμωση στην έσω πλάγια επιφάνεια του δεξιού βραχίονα, διαστάσεων 10 επί 8 εκ. περίπου), μώλωπες γύρω από τους όρχεις (κατά τη διάνοιξη των μαλακών μορίων του κοιλιακού τοιχώματος, διαπιστώνεται αιμορραγική διήθηση των μαλακών μορίων στην ηβική χώρα).