Πολλάκις… βαλλόμενος

 Φωτογραφία του Παύλου Πολάκη με την ιατρική ομάδα με την οποία πραγματοποίησε χειρουργείο στο νοσοκομείο Σαντορίνης.

facebook

Πολλάκις και παντί τρόπω στο στόχαστρο βρέθηκε χθες ο Παύλος Πολάκης.

Ολες οι δικαστικές ενώσεις, η ομοσπονδία αστυνομικών κι ο Αδωνις Γεωργιάδης εξαπέλυσαν ομοβροντία κατά του αναπληρωτή υπουργού υγείας, που απάντησε φορώντας την πράσινη ρόμπα του χειρουργού κι αναρτώντας φωτογραφία από αιμορροϊδεκτομή που πραγματοποίησε ο ίδιος.

«Απαράδεκτη παρέμβαση» και «συνταγματική ασέβεια» καταλογίζουν στον κ. Πολάκη η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, η Ενωση Διοικητικών Δικαστών, η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η Ενωση Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

«Οι δηλώσεις και τοποθετήσεις αυτές, εκτός του ότι μαρτυρούν έλλειψη στοιχειώδους αντιλήψεως των συνεπειών τους, είναι αντίθετες με τον νομικό πολιτισμό μας, εκφράζουν απαξίωση στην ελληνική δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της, αποκαλύπτουν για μια ακόμη φορά νοοτροπίες και πρακτικές που δεν συνάδουν με τη θεμελιώδη αρχή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αυτή της διάκρισης των λειτουργιών σε δικαστική, νομοθετική, εκτελεστική, εγείρουν ζητήματα συνταγματικής ασέβειας στους θεσμούς και αγνοούν ότι, κατά το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, η υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής συνέχεται κατ’ ανάγκη με τον συνταγματικό έλεγχο και τον έλεγχο νομιμότητας, που είναι έργο της δικαστικής λειτουργίας, η οποία αποτελεί αναγκαία συνιστώσα και αναπόσπαστο στοιχείο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας σε όλες τις δημοκρατικές χώρες», υποστηρίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Δριμεία επίθεση με βαριές εκφράσεις εξαπέλυσαν και οι αστυνομικοί διά της Ομοσπονδίας.

Γράφουν στην ανακοίνωσή τους: «Λησμονεί ο κ. Υπουργός ότι Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΕΝΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ “ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ” και γι’ αυτό ενίοτε επιτίθεται με τόση ευκολία σε ανθρώπους που έχουν ορκιστεί να υπηρετούν το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους αλλά που πολλές φορές όμως αναγκάζονται, χάριν των σκοπιμοτήτων της πολιτικής και των πολιτικών τους προϊσταμένων, να έρχονται σε αντίθεση τόσο με το λαϊκό περί δικαίου αίσθημα όσο και με τον ίδιο τον τύπο και το γράμμα του νόμου». 

«Αναλάμποντα φανό» αποκάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που σε έναν αντιπολιτευτικό οίστρο έγινε και γλωσσοπλάστης, καταλογίζοντας -μεταξύ άλλων- στον κ. Πολάκη και… «αυτοενθουσιασμό»:

«Είναι προφανές, ότι ο κ. Πολάκης, κάνοντας δημαγωγική χρήση της κυριαρχίας που του προσδίδει ο Υπουργικός θώκος, διακατεχόμενος από αίσθημα αυτοενθουσιασμού και από παραισθήσεις, προβάλλει εαυτόν, ως πολιτοφύλακα, ως αναλάμποντα φανό σε έναν ωκεανό ανηθικότητας, ανομίας, αναρχίας και διασαλευμένης κοινωνικής τάξης που επικρατεί στη χώρα μας», είπε ο κ. Γεωργιάδης σε ερώτηση που απηύθυνε στον ίδιο τον πρωθυπουργό, τον οποίο και καλεί να τοποθετηθεί «αν συμφωνεί με τις απόψεις του κ. Πολάκη για το ρόλο των Δικαστικών λειτουργών και των Αστυνομικών οργάνων».

Από την πλευρά του κι αντί άλλου σχολίου, ο κ. Πολάκης ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο FB φωτογραφία της ιατρικής ομάδας με την οποία πραγματοποίησε χειρουργείο στο νοσοκομείο Σαντορίνης.

Ο αναπληρωτής υπουργός (που συγκέντρωσε αυθωρεί 1.400 Likes από τους φαν του)… αφιέρωσε το χειρουργείο

«1) σε όλους τους προηγούμενους υπουργούς Υγειας που από το 2010 δεν άφηναν να ανοίξει το έτοιμο νοσοκομείο (Λοβερδο, Γεωργιάδη, Βορίδη) και 2)σε όλα τα πληρωμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ της διαπλοκής που μετά τα εγκαίνια του Νοσοκομειου από τον Αλεξη Τσιπρα έγραψαν και είπαν τόσες ψευτιές και βρωμιες για τη λειτουργία του προσπαθώντας να το υπονομεύσουν ευνοώντας και τοπικά ιδιωτικά συμφέροντα. ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ».