Καταγγέλλει αστυνομική αυθαιρεσία

Μανώλης Κυπραίος

Ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος που έμεινε ανάπηρος από την ΕΛ.ΑΣ. καλύπτοντας τις διαδηλώσεις το 2011 βρέθηκε ξανά αντιμέτωπος με τους θύτες του | EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αντιμέτωπος με την αστυνομική παράνοια βρέθηκε το Σάββατο ο Μανώλης Κυπραίος.

Η καταγγελία του για τα όσα συνέβησαν με άνδρες της ομάδας «Δίας» έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού ο δημοσιογράφος έμεινε ανάπηρος από την ΕΛ.ΑΣ. όταν κάλυπτε διαδηλώσεις το 2011 κι αυτό οι αστυνομικοί το γνώριζαν, όπως και τη δημοσιογραφική ιδιότητά του.

Ο Κυπραίος οδηγούσε όταν προσπάθησε να αποφύγει άλλο όχημα που άλλαξε ξαφνικά λωρίδα.

Μια μοτοσικλέτα της αστυνομίας με δύο επιβαίνοντες του κάνει σήμα να πάει δεξιά. Ο αστυνομικός, με το χέρι στο όπλο, ζητά δίπλωμα, άδεια και ασφάλεια. Οταν ο Κυπραίος προσπάθησε να βγει από το αμάξι, του κλείνει την πόρτα στο πόδι!

Ο διάλογος, όπως τον ανήρτησε στο Facebook ο Μαλώλης Κυπραίος (απ’ όπου σταχυολογούμε σημεία), είναι αποκαλυπτικός:

– Βιάζεσαι ρε;

– Οπως άλλα 5 εκατομμύρια πάντα σε αυτή την πόλη. Αλλά γιατί με σταματήσατε;

– Θα μάθεις. Τι δουλειά κάνεις;

– Συνταξιούχος από τη δική σας περιποίηση. Γιατί δεν έχετε διακριτικά και φοράτε τις κουκούλες σκιέρ;

– Είμαστε κρυωμένοι και όσο για διακριτικά, να, έχουμε μπροστά στο κράνος.

– Μα αυτό είναι το εθνόσημο.

Ο Κυπραίος βρέθηκε με ένα πρόστιμο 700 ευρώ για «συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς (sic) που έθεσαν τη ζωή άλλων οδηγών σε κίνδυνο», αφαίρεση άδειας, διπλώματος!

Κι όταν ρώτησε απαυδισμένος: «Γιατί το κάνετε αυτό; Είναι εκδικητικό», άκουσε την εξήγηση: «Δημοσιογράφε, σε είδα πως τράβηξες φωτογραφίες. Ετσι και τις δω πουθενά θα σου κόψω τα πόδια και θα σε κλείσω μέσα. Παραβιάζεις προσωπικά δεδομένα».