Νέα στοχοποίηση και νέο «ραντεβού»

Η επίθεση στον διευθυντή της «Αυγής» έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά την ανακοίνωση του μεγαλύτερου πυρήνα οπαδών, της ΟRIGINAL 21, που επιχειρεί να εκβιάσει την αξιωματική αντιπολίτευση εν όψει εκλογών | EUROKINISSI/ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

 

Μία ημέρα μετά τα βίαια επεισόδια στο Αλσος της Φιλαδέλφειας που προκάλεσαν τον τραυματισμό ενός δημοσιογράφου και οδήγησαν σε 10 συλλήψεις οπαδών, η ΠΑΕ ΑΕΚ στοχοποιεί τον διευθυντή της «Αυγής», Νίκο Φίλη, και προαναγγέλλει ασφαλιστικά μέτρα κατά του δήμου. Οι οπαδοί που συνελήφθησαν στα επεισόδια των Θεοφανίων καταθέτουν μηνύσεις εναντίον του δημάρχου, ενώ στο Διαδίκτυο διακινείται κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο της πόλης σήμερα. Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της στο facebook, η ΠΑΕ εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση εναντίον του κ. Φίλη, η οποία κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, ενώ αναρτάται και σε σελίδες οπαδών, όπου δημοσιεύονται εναντίον του ύβρεις και απειλές.

Η επίθεση στον διευθυντή της «Αυγής» έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά την ανακοίνωση του μεγαλύτερου πυρήνα οπαδών, της ΟRIGINAL 21, που επιχειρεί να εκβιάσει την αξιωματική αντιπολίτευση εν όψει εκλογών. Οπως έγραφαν οι οργανωμένοι οπαδοί, «οι εκλογές αυτές είναι πολύ κρίσιμες και όλοι θα ψηφίσουμε για τη ζωή μας και, επειδή η δική μας ζωή είναι η ΑΕΚ, θα πρέπει να γνωρίζουμε ξεκάθαρα τι πρόκειται να κάνει το κόμμα αυτό για το θέμα του γηπέδου μας».

Μπαράζ ανακοινώσεων

Η ανακοίνωση παίρνει μορφή χιονοστιβάδας, με τα clubs των οργανωμένων οπαδών να την προσυπογράφουν το ένα μετά το άλλο. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζονται σελίδες που καλούν τον κόσμο της ΑΕΚ να «μαυρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ», αν δεν ικανοποιήσει το αίτημα των οπαδών να αλλάξει τη στάση του στο θέμα του Ρυθμιστικού Σχεδίου.

Κι ενώ σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί με παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, η ΠΑΕ όχι μόνο επιτίθεται στον διευθυντή της ιστορικής εφημερίδας της Αριστεράς, αλλά κάνει λόγο για «οργανωμένο σχέδιο που συντονίζεται από συγκεκριμένο κέντρο». Αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της: «Με ποιο δικαίωμα, με ποια αρμοδιότητα και με ποια δικαιοδοσία ο κ. Φίλης, ενώ είναι δημοσιογράφος της εφημερίδας “Αυγή”, αναφέρεται σε ένα ζήτημα που αφορά την Περιφέρεια Αττικής; Μήπως το γεγονός αυτό είναι ατράνταχτη απόδειξη ότι υπάρχει από πίσω οργανωμένο σχέδιο που συντονίζεται από συγκεκριμένο κέντρο, το οποίο κινεί τα νήματα, για να μην κατασκευαστεί το γήπεδο της ΑΕΚ; Η δεύτερη είναι ότι ο κ. Φίλης, εκτός από… Υπερ-Περιφερειάρχης που ακυρώνει αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και προκαταλαμβάνει αυτές που θα ληφθούν στο μέλλον, έγινε και εισαγγελέας και δικαστής, αφού χαρακτήρισε τους οπαδούς της ΑΕΚ -έστω κι εκείνους που προέβησαν σε πράξεις βίας, τις οποίες ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ- ως μαφιόζους, προτού καν ασχοληθεί και αποφασίσει η Δικαιοσύνη για όλα αυτά».

Ταυτόχρονα, η ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι -μαζί με την Ερασιτεχνική ΑΕΚ και θιγόμενους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας- θα καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα κατά του δήμου «για παράνομη εγκατάσταση και παραμονή σκουπιδιών σε έκταση 5 στρεμμάτων εντός του Αλσους της πόλης». Οι 10 οπαδοί της ομάδας, που χθες οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές και θα δικαστούν στις 16/1 (για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εξύβριση, απειλή και φθορά πραγμάτων), κατέθεσαν μήνυση για ψευδή καταμήνυση εναντίον του δημάρχου.

Κι ενώ στο Διαδίκτυο κυκλοφορεί κάλεσμα προς τους οπαδούς για διαμαρτυρία έξω από το δημαρχείο σήμερα στις 3.30 μ.μ., η ΟRIGINAL 21-1982 μέσω της επίσημης σελίδας εξέδωσε ανακοίνωση που στοχοποιεί και πάλι τον δήμαρχο: «ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΕ ΧΑΦΙΕ, ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΠΟΥΣΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΞΕ ΠΟΤΕ! ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ!». Τα οπαδικά ΜΜΕ συνδαυλίζουν το μένος και ρίχνουν λάδι στη φωτιά, ενώ σε οπαδικές σελίδες στο Διαδίκτυο αναρτώνται φωτογραφίες πολιτών που χαρακτηρίζονται «εχθροί της ομάδας», όπως άλλωστε έχουν «επικηρύξει» τον δήμαρχο, την περιφερειάρχη κ. Δούρου και εσχάτως και τον διευθυντή της «Αυγής».

ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ, Διευθυντής της «Αυγής»

«Υπόδειγμα λαθρεμπορίου των αισθημάτων των φιλάθλων η απόφαση της ΠΑΕ ΑΕΚ»

«Φτηνό αντιπερισπασμό, για να σταματήσει η δημόσια συζήτηση σχετικά με τις κύριες δραστηριότητες μεγαλομετόχου της ΠΑΕ», χαρακτηρίζει την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ που τον στοχοποιεί ο διευθυντής της «Αυγής». Ο κ. Φίλης, που αποκάλυψε τη Δευτέρα στην τηλεόραση το περιστατικό με το πλοίο συμφερόντων Μελισσανίδη στη Λιβύη, δήλωσε στην «Εφημερίδα των Συντακτών»:

«Η ανοικοδόμηση του γηπέδου της ΑΕΚ πρέπει να γίνει αυστηρώς στα όρια του ιστορικού γηπέδου της ομάδας, με σεβασμό του περιβάλλοντος και, ειδικότερα, του Αλσους. Αυτή η θέση διαφοροποιείται από τα αυτοκρατορικά σχέδια του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, για τα οποία και φυσικά δεν αξίζει να δοθεί ούτε ένα τσακιστό φράγκο. Οι αρχές, διοικητικές και δικαστικές, έχουν την αρμοδιότητα να αποφασίσουν, με σεβασμό στο δημόσιο συμφέρον.

»Η απόφαση της ΠΑΕ ΑΕΚ συνιστά υπόδειγμα λαθρεμπορίου των αισθημάτων των φιλάθλων της ΑΕΚ. Τους προσβάλλει, επιχειρώντας να επηρεάσει την πολιτική στάση τους εν όψει εκλογών. Επιπλέον, αποτελεί απόδειξη ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ καταφεύγει σε φτηνό αντιπερισπασμό, για να σταματήσει η δημόσια συζήτηση σχετικά με τις κύριες δραστηριότητές του, που ένα δείγμα τους πληροφορήθηκε η ελληνική κοινή γνώμη με το γνωστό περιστατικό στη Λιβύη.

»Ως προς τις αιτιάσεις γιατί ένας δημοσιογράφος ασχολείται με τα έργα και τις ημέρες του κ. Μελισσανίδη, απαντάμε ότι αυτό είναι υποχρέωση. Είναι καθήκον του δημοσιογράφου να ερευνά και να αποκαλύπτει τις δραστηριότητες οποιουδήποτε δημοσίου προσώπου -πολιτικού, επιχειρηματία, αθλητικού παράγοντα, ακόμη περισσότερο διαπλεκόμενου. Κι αυτή η στάση μας δεν πρόκειται να αλλάξει, καθώς μάλιστα στη Νέα Φιλαδέλφεια οι κάτοικοι και η δημοτική αρχή απειλούνται καθημερινά από μαφιόζικες πρακτικές. Είναι, λοιπόν, θέμα Δημοκρατίας».