Δήμαρχος Φιλαδέλφειας: «Στοχοποιήθηκαν αθώοι πολίτες»

Ο Άρης Βασιλόπουλος

Ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος | EUROKINISSI

 

Με αποκλειστική του δήλωση στην «Εφ.Συν.», ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος, αναφέρθηκε στα επεισόδια, τους προπηλακισμούς και τις απειλές από περίπου 50-60 τραμπούκους (που εμφανίζονταν ως οπαδοί της ΑΕΚ), κατά τη διάρκεια της γιορτής των Θεοφανίων στο Άλσος Φιλαδέλφειας.

«Είμαι σοκαρισμένος και εξοργισμένος. Η γνωστή περιφερόμενη ομάδα τραμπούκων που καπηλεύεται την ιστορία της ΑΕΚ δεν δίστασε να επιτεθεί στους εκατοντάδες συμπολίτες μας που γιόρταζαν τα Θεοφάνια. Μάλιστα οι ύβρεις ξεκίνησαν παρουσία του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γαβριήλ.

Δε θα σταθώ στις απειλές κατά της ζωής μου που δέχτηκα για πολλοστή φορά. Δε θα σταθώ ούτε στις ύβρεις κατά της οικογένειάς μου. Αυτή τη στιγμή έχουμε έναν τραυματία δημοσιογράφο ενώ χτυπήθηκε ακόμα και ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων. Κυριότατα στοχοποιήθηκαν και τρομοκρατήθηκαν αθώοι πολίτες.

Τα γεγονότα διαδραματίστηκαν λίγες μόνο ώρες μετά τη δήλωση του διευθυντή της Αυγής, Νίκου Φίλη, για τη δράση μαφιόζων στη Φιλαδέλφεια και λίγα 24ωρα μετά την εμπρηστική ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών που καλούν όλα τα κλαμπ τους να βρίσκονται παντού απέναντι στη δημοτική αρχή. Καλούμε τους συμπολίτες μας και το δημοκρατικό κόσμο της ΑΕΚ να απομονώσουν αυτά τα στοιχεία και να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές.

Προβαίνουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προστατεύσουμε τους πολίτες, την πόλη και το δημόσιο συμφέρον. Έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη».