Ζητάει Πειθαρχικό λόγω μεροληψίας!

Ο κ. Πάχτας ισχυρίζεται πως το «πολιτικό κλίμα επηρεάζει ακόμα και τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, οι οποίοι πολλές φορές διστάζουν να εφαρμόσουν τον νόμο υιοθετώντας κριτήρια που δεν έχουν σχέση με την απονομή της δικαιοσύνης» | EUROKINISSI/ ΧΑΒΑΛΕΖΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

 

Πειθαρχικό έλεγχο της προέδρου του Πρωτοδικείου Πειραιά, Σοφίας Φαρασοπούλου, ζητάει ο Χρήστος Πάχτας. Μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου, κατά την οποία ο κ. Πάχτας κρίθηκε «διαπλεκόμενος και συμμέτοχος σε σκάνδαλο» για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, με μηνυτήρια αναφορά του προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρώην δήμαρχος Αριστοτέλη στρέφεται κατά της δικαστού, την οποία εγκαλεί για υπέρβαση δικαιοδοσίας και παράβαση της αρχής της αμεροληψίας.

Ο κ. Πάχτας ισχυρίζεται πως το «πολιτικό κλίμα επηρεάζει ακόμα και τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, οι οποίοι πολλές φορές διστάζουν να εφαρμόσουν τον νόμο υιοθετώντας κριτήρια που δεν έχουν σχέση με την απονομή της δικαιοσύνης». Και προς επίρρωση των ισχυρισμών του αναφέρει ότι η δικαστής, «ενώ γνώριζε και μνημονεύει απόφαση του ΣτΕ η οποία αποφάσισε αμετακλήτως –μετά από προσφυγή μερίδας πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής– ότι οι μεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη και η περιβαλλοντική μελέτη εξασφάλιζε την προστασία του περιβάλλοντος, παραβίασε το εν λόγω δεδικασμένο. Επομένως, η εν λόγω πρόεδρος απεφάνθη ότι, παρά το γεγονός ότι υπάρχει η εν λόγω απόφαση, αποδέχεται τις απόψεις κάποιων επιστημονικών φορέων, που δεν τους κατονομάζει, για να καταλήξει παράνομα στο συμπέρασμα ότι δικαίως ο ΣΥΡΙΖΑ με καταγγέλλει ως διαπλεκόμενο, υποστηρίζοντας τα συμφέροντα ιδιωτικής εταιρείας».

Στη συνέχεια ο κ. Πάχτας προχωρά ακόμα παραπέρα καταγγέλλοντας τη δικαστή… ως προστάτιδα του ΣΥΡΙΖΑ: «Η πρόεδρος, προκειμένου να προστατεύσει το αντίδικο κόμμα, αποδέχεται αυθαίρετα ότι η εκτόξευση εξυβριστικών και συκοφαντικών ισχυρισμών στην επίδικη ανακοίνωση του πολιτικού κόμματος, χωρίς την παράθεση πραγματικών περιστατικών και αναφορά σε συγκεκριμένη υπόθεση, γίνεται τελικώς για την υπόθεση της εξόρυξης του χρυσού. Συνεπώς, η αναφερόμενη πρόεδρος καθ’ υπέρβασιν δικαιοδοσίας παρεμβαίνει στο αντικείμενο της δίκης και υπερασπίζεται μια θέση η οποία ουδέποτε αναγράφηκε στην επίδικη συκοφαντική δημόσια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ».