Αναβολή για προσκόμιση στοιχείων

Οργάνωση Μαχητικού ΑντιφασισμούEUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Για τις 12 Ιουνίου αναβλήθηκε η δίκη των 6 μελών της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού που συνέλαβε η αστυνομία στο Πέραμα το προηγούμενο Σάββατο όταν φασίστες τούς έστησαν ενέδρα και τους τραυμάτισαν.

Θυμίζουμε ότι η αστυνομία έκανε 22 προσαγωγές, ενώ η Εισαγγελία Πειραιά παρέπεμψε 6 αντιφασίστες και 3 από τους επιτιθέμενους φασίστες στο δικαστήριο.

Τα μέλη της ΟΡΜΑ δικάζονται με κατηγορίες για απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, διατάραξη κοινής ειρήνης και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Οι αντιφασίστες ζήτησαν και πήραν αναβολή ώστε να προσκομισθούν στο δικαστήριο δακτυλοσκοπικές εξετάσεις από τα στειλιάρια που εκτόξευσαν εναντίον τους οι τραμπούκοι, ιατροδικαστικές εξετάσεις των ανθρώπων που τραυματίστηκαν και βιντεοσκοπημένο υλικό από κάμερα.

Παρόντες έξω από το Δικαστήριο του Πειραιά ήταν δεκάδες αλληλέγγυοι, αλλά και οργανωμένοι χρυσαυγίτες με επικεφαλής τον βουλευτή Γιάννη Λαγό. «Με τη γνωστή τους τακτική, το υβρεολόγιο και τους τραμπουκισμούς, επιχείρησαν να στήσουν ένα θέατρο τρομοκρατίας στα δικαστήρια», μας μετέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία μέλος της ΟΡΜΑ από τα δικαστήρια. «Η προσπάθεια ήταν ανεπιτυχής αφού οι αντιφασίστες δεν τους το επέτρεψαν.

Αυτό που συστηματικά προσπαθούν είναι να εμφανιστούν ως θύματα και κυνηγημένοι, ενώ είναι αυτοί που επιτέθηκαν».

Σε tweet της η ΟΡΜΑ σημειώνει πως «η μάχη απέναντι στον φασισμό δεν είναι ένα άθροισμα δράσεων, αλλά ένας συνεχής αγώνας που διεξάγεται με πολλούς τρόπους σε διαφορετικά μέτωπα και με συγκεκριμένες τακτικές κάθε φορά.

Υπάρχει μια συνδυασμένη προσπάθεια κράτους, αστυνομίας και Χρυσής Αυγής να επαναφέρουν στην κεντρική πολιτική σκηνή τη Χρυσή Αυγή, ενώ την ίδια στιγμή αυτή βρίσκεται στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες που επιλέγει να μείνει άπραγη και παρακολουθεί τις εξελίξεις, την προσπάθεια αυτοθυματοποίησης της Χρυσής Αυγής και της εμφάνισής της στην πλ. Συντάγματος.

Το ταξικό κίνημα της εργατικής τάξης και της νεολαίας με εργαλεία τον μαχητικό αντιφασισμό, τον διεθνισμό και την προοπτική της κομμουνιστικής κοινωνίας θα τσακίσει τα υπολείμματα των ταγμάτων εφόδου, θα αποτρέψει την ακροδεξιά και φασιστική ανασυγκρότηση και θα οδηγήσει στην αντικαπιταλιστική ανατροπή».

● Σήμερα η ΟΡΜΑ καλεί σε ευρεία αντιφασιστική σύσκεψη φορέων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος στις 6 μ.μ.