Εργατικό δυστύχημα στις στοές της «Ελληνικός Χρυσός»

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από την Αστυνομία | Φωτογραφία Γιώργος Τσιάρας

Ενας μεταλλωρύχος έχασε τη ζωή του χθες στις στοές της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική.

Ο 52χρονος γομωτής πυροδότης, ο οποίος είχε 20ετή και πλέον πείρα στο συγκεκριμένο αντικείμενο, έχασε τη ζωή του στο μεταλλείο των «Μαύρων Πετρών» που λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950 και βρίσκεται 35 χλμ. από τις Σκουριές.

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από την Αστυνομία και την Επιθεώρηση Μεταλλείων Β. Ελλάδος.

«Τηρούνταν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας», ισχυρίζεται η εταιρεία που δηλώνει πως συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών, κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό.

Ο 52χρονος ήταν πατέρας δύο παιδιών και ζούσε με την οικογένειά του στο Στρατώνι. Ως έναν άνθρωπο ευγενή, ευπρεπή και χαμηλών τόνων τον περιγράφουν οι Χαλκιδικιώτες.

«Δεν είχε ποτέ υιοθετήσει ακραίες συμπεριφορές, ποτέ δεν είχε αντιπαρατεθεί με κανέναν κι ήταν ένας από τους δύο μεταλλωρύχους, που δεν είχε πάρει το παιδί του από το σχολείο στην Ιερισσό», μας λένε συγχωριανοί του.

Συντετριμμένοι από την απώλεια είναι συνάδελφοί του στα Μαδεμοχώρια.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου εργαζόμενου.

Οπως δήλωσε ο υπουργός, «η Επιθεώρηση Μεταλλείων Β. Ελλάδας έχει ήδη επιληφθεί της υπόθεσης και θα διερευνήσει άμεσα και σε βάθος τα αίτια του δυστυχήματος. Η υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, στις δραστηριότητες του πεδίου ευθύνης του, είναι μία από τις ύψιστες προτεραιότητες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που αποδίδει μεγάλη σημασία στο έργο των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών».